INDIVIDUELE COACHING

Weet je het allemaal wel, maar hoe je er moet komen, ontneemt je je energie? Is de strijd die je voert met je puber(s), partner of leidinggevende zinloos en beland je altijd met een gevoel van “had ik maar ..”, “kon ik maar..” buiten de deur? Communiceren kun je leren!

Communicatie gaat niet alleen om de woorden die je spreekt, maar in zekere zin ook om de woorden die je denkt, achteraf hebt of die ontbreken. Communicatie is wat je uitstraalt, de energie die je meeneemt een gesprek in, de strijd die je bij voorbaat al voert, de onuitgesproken woorden.

Door middel van coaching onderzoeken we welke behoefte jij hebt en hoe je hier woorden aan kan geven. Zeker in een (hiërarchisch) relatie kan het moeilijk zijn om onder woorden te brengen wat je wilt of verwacht van de ander.

Ik richt me hierbij voornamelijk op (jong) volwassenen en ouders (zowel in hun relatie onderling als in relatie tot hun kinderen).

 

JONGEREN

Ik coach jongeren/jong volwassenen vanaf 16 jaar. Jongeren dienen zelf een coachvraag te hebben en niet “gestuurd” te zijn door ouders. Uiteraard kan er wel een gedeelde vraag komen vanuit ouders en de jongere. Coachvragen die jongeren kunnen hebben, zijn vaak op het gebied van; sexualiteit, problemen rondom scheiding of verlies of het niet weten wat ze willen qua toekomst (school/werk) terwijl ouders dan toch vaak willen dat hun zoon/dochter iets gaat doen. Mijn kracht met het werken met jongeren is het feit dat ik geen dure woorden gebruik, geen oordeel heb (of in ieder geval probeer te hebben) over hun verhaal en daarnaast door mijn gebruik van humor vaak snel een ingang heb.

WERKWIJZE

Ik ben transformationeel coach, wat betekent dat ik gebruik maak van wat ik hoor, zie en ervaar. Ik ben in staat om de vraag achter de vraag helder te krijgen en om vanuit reeds aanwezige kwaliteiten en talenten richting te geven aan het gewenste antwoord.

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking, mocht ik niet kunnen aansluiten bij je coachvraag, dan heb ik een groot netwerk waar ik je naar door kan verwijzen.

Na kennismaking en het helder krijgen van de coachvraag, zal er een kortdurend traject starten, meestal zijn een aantal gesprekken genoeg om het zelf weer op te pakken.
Daarnaast raad ik mensen aan om zo nu en dan een “apk-gesprek” in te plannen. Ben je nog op de juiste weg? Gaat het nog zoals je wilt? Ben je in de tussentijd misschien tegen andere zaken aangelopen, die je even tegen het licht wilt houden?